Skip to content

Fericirea de sărbători

Anul acesta a fost cu adevărat un an atipic, cu toții am experimentat cu siguranță un mod diferit de a ne trăi viața. Pentru unii acest an a fost perceput ca o provocare, pentru alții a fost greu să stea în izolare, alții au considerat inutile măsurile impuse și majoritatea au resimțit într-o mai mare sau mai mică măsură senzația de pustiu fie în casă, datorită singurătății, fie pe stradă din cauza reducerii semnificative a traficului rutier din anumite perioade de restricție, sau poate la locul de muncă.

Este evident că aceste evenimente ne-au luat pe nepregătite chiar dacă în viața noastră am mai auzit de cuvântul „pandemie” nu cred că au fost prea mulți care să se aștepte să se declanșeze așa ceva. M-am gândit oarecum să evidențiez câteva lucruri similare dintre o pandemie și pierderea vederii: chiar dacă am auzit despre ce înseamnă o pandemie sunt puține situații în care o persoană este deplin pregătită mental pentru ceea ce urmează să se schimbe; deși majoritatea oamenilor se simt nepregătiți și surprinși neplăcut de schimbări, ei se descurcă bine adoptând comportamente care îi fac să fie eficienți în viața lor de zi cu zi, adaptându-se din mers; chiar dacă unii vor zice că pandemia va trece însă vederea nu se va recupera, ideea este că în nici una dintre situații viața nu va mai în totalitate ca înainte și cu siguranță adaptarea la noua situație este punctul comun care ajută oamenii să meargă înainte într-un mod cât mai funcțional.

Mă gândeam care ar cele mai potrivite urări din partea mea pentru voi, cei care îmi sunteți alături și citiți gândurile pe care eu le scriu în aceste materiale și cred că îmi doresc pentru voi cam aceleași lucruri pe care mi le doresc și pentru mine… Vă doresc multă sănătate, atât zică cât și mentală! Vă doresc să aveți parte de cât mai multe gânduri pline de optimism! (ca o paranteză, dacă credeți că nu prea aveți de unde avea gânduri pline de optimism, să știți că stă în puterea voastră să le creați). Vă doresc pace în suflet și multă împăcare cu cei din jur! Vă doresc să aveți puterea de a-i ierta pe toți cei care considerați că v-au greșit deoarece iertarea este eliberatoare și este singura cale spre a fi un om mai bun și desigur să aveți tăria să vă cereți iertare dacă aveți ceva pe suflet!

Se spune să nu dai cuiva sfaturi ce să facă, decât în cazul în care este o problemă de viață și de moarte, așadar în acest caz eu aș face doar o recomandare pentru a avea Sărbători fericite: credeți din toată inima și în cel mai sincer mod că doar de propria atitudine depinde dacă veți avea sau nu fericire de sărbători. Unii oameni sunt bolnavi în această perioadă, sau poate au foarte puțini bani, ori sunt singuri și totuși sunt fericiți în această perioadă, iar alții sunt sănătoși, au foarte mulți bani, sunt înconjurați de oameni și totuși se simt singuri și nefericiți.

Concluzionând cele spuse mai sus, vă doresc să faceți alegerile potrivite în ceea ce privește atitudinea, astfel încât să aveți parte de Sărbători fericite!

Published inGenerale

One Comment

  1. Babii Ilie Babii Ilie

    Sărut mana și bună ziua de Crăciun distinsa doamna . Cu permisiunea dumneavoastră , vă urez întregii familii o zi minunata și binecuvânta de Bunul Dumnezeu cu mult har divin .
    Iar Naștere Domnului sa va aducă numai, sănătate, fericire, multe realizări, multă pace și bucurie alături de cei dragi.
    Totodată vreu sa ma înclin și sa va mulțumesc din suflet pentru tot, sunteți exemplu și chiar am avut și am foarte multe de învățat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *