Skip to content

Se întâmplă minuni…

În toamna aceasta am auzit povestea de viața a unei persoane tinere, poveste care m-a impresionat mult și m-a făcut sa fiu mult mai recunoscătoare pentru tot ceea ce viața mie mi-a dat și pentru felul în care Dumnezeu a avut grijă de mine. Când ceva ce mi-am dorit foarte mult si în mod firesc era nerealizabil, dar s-a îndeplinit într-un mod inexplicabil, l-am numit coincidență, însă dacă acest lucru s-a întâmplat de foarte multe ori, am ajuns să îl numesc firesc… Totuși când aud o poveste cu o situație de viață similară cu a mea și observ că eu am tot ceea ce altuia îi lipsește și totuși nu sunt nici pe aproape la fel de mulțumitoare, ceva s-a “mișcat” in interiorul meu.

Din acest punct a plecat gândul meu spre a vedea care este imediata nevoie pe care eu o pot împlini, pentru acea persoană. Pentru o persoană nevăzătoare, tehnologia din punctul meu de vedere este esențială și este fereastra către lume. Din acest punct de plecare s-a născut dorința de a oferi o “fereastră către lume” fără să mă gândesc cum. De câteva zile mi-a revenit dorința de a face ceva legat de acel proiect nerezolvat și sincer nici nu prea vedeam cum l-aș putea realiza acum în preajma sărbătorilor când cheltuielile cresc simțitor, așadar dorința mea de a dărui acea “fereastră” era irealizabilă, însă cumva mă și frământa acest lucru motiv pentru care m-am rugat pe aceast subiect în mod special.

Coincidență sau minune, depinde fiecare cum alege să vadă lucrurile, în ziua următoare am primit un telefon de la domnul Tudor Scripor (inventatorul alfabetului Scripor – alfabetul culorilor pentru nevăzători și nu numai), care îmi spunea că un prieten al dânsului, Cătălin Tătar are un prieten bun chef bucătar care organizează o seară tematică cu specialități pe baza de fistic, la Restaurantul Inizio de pe strada Napoca și dorește să ofere un premiu motivațional de ordin financiar unei persoane cu nevoi speciale și care a realizat o activitate motivațională în acest an. Domnul Scripor citind articolele publicate pe blogul meu, m-a recomandat.

Am acceptat cu mare bucurie și entuziasm cu gândul ca premiul să fie un punct de plecare in realizarea proiectului menționat mai sus. Am fost invitată și eu la cina tematică de joi seara (12 Decembrie) unde am servit cea mai interesantă lasagna cu fistic. Premiul motivațional mi-a fost oferit de către domnul Chef bucătar Adrian Sabău și a fost mai mult decât m-aș fi putut aștepta, deoarece suma strânsă este aproximativ jumătate din valoarea proiectului meu, ceea ce este extraordinar și in plus am mai primit un delicios Panettone cu fistic și multe alte dulciuri tot pe bază de fistic. Domnul Scripor a aflat despre acest blog, fiind invitat la “A doua șansă”, emisiune realizată de Mihai Tàtaru, a cărui invitată am fost și eu în vară, pe tema blogului. În primul rând vreau să-i mulțumesc bunului Dumnezeu pentru că, eu cred că mi-a ascultat rugăciunea și a făcut posibile toate aceste lucruri prin toți oamenii darnici care au participat la cină și celor care prin intervenția lor au făcut acest lucru posibil: Mihai Tătaru, domnul Tudor Paul Scripor, Cătălin Tătar, Chef Adrian Sabău și nu în ultimul rând restaurantului Inizio. Povestind încă unei persoane despre proiectul meu și felul în care s-a întâmplat minunea de a primi jumătate din sumă, s-a oferit și aceasta să contribuie astfel restul am reușit să îi completez fără probleme.

Published inUncategorized

4 Comments

 1. Oana Balc, your story is inspiring and familiar. While I am not visually-impaired, I have make many touchable models and exhibits for people with vision loss.
  When I think no one is listening to me ask for more opportunities, God gives me one. I have to be brave enough to say yes, or smart enough to see the opportunity, and then strong enough to work. Always believe that you are doing good work.

  • Oana Oana

   I just visited the Tact-Ed and it’s amazing. I’m interested in this kind of learning.

   • MattGesualdi MattGesualdi

    It has been an amazing journey. So many people want tactile art and educational objects. I hope you keep moving in this direction.

    • Oana Oana

     Thank you for all this new and amazing informations.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *