Skip to content

Succesul – ce înseamnă pentru mine?

Cu toții ne dorim să fim persoane de succes, dar vedem acest lucru foarte diferit. Dacă este să întrebăm fiecare persoană pe care noi o cunoaștem ce înseamnă succesul pentru aceasta, vom obține o mulțime de răspunsuri diferite.

În ultimile zile am întrebat prietenii și cunoștințele cu care am interacționat ce înseamnă pentru ei succesul, iar mai apoi am stat și am analizat răspunsurile fiecăruia în parte încercând să găsesc un element comun. Se pare că succesul ar fi dat de atingerea unui obiectiv foarte clar si precis care are legătură directă cu starea de împlinire personală. Am scris și eu răspunsul la aceeași întrebare și mi-am dat seama că ceea ce pentru mine poate constitui un succes, pentru ceilalți sunt lucruri banale, normale sau din contră pot fi încadrate la categoria lucruri imposibil de atins.

Este interesant să văd cum mi s-a schimbat de-a lungul timpului părerea cu privire la succesul personal. Au fost perioade în care credeam că frumusețea fizică înseamnă succesul și mai apoi am crezut că o stare materială bună, apoi am crezut că e să fiu sănătoasă sau să văd… și lista poate continua, iar pe măsură ce am atins fiecare din aceste scopuri, mi se părea că succesul era ceva mai mult, era chiar dincolo de limita pe care tocmai o atinsesem. Am reușit să-mi depășesc limitele sociale, economice, personale și profesionale sau chiar sportive.

După ce am început să-mi pierd vederea unul dintre lucrurile care mi-au lipsit cel mai mult am fost mersul pe bicicletă, iar când am aflat de o provocare sportivă cu biciclete în tandem, m-am înscris și am participat cu entuziasm și bucurie însă am ieșit pe locul 27 dacă îmi amintesc bine, oricum printre ultimii. Mi-a plăcut foarte mult experiența dar știam că pot mai mult, așadar pentru anul următor știam că trebuie să mă antrenez. Ceea ce la început îmi părea imposibil de realizat avea de fapt o soluție simplă și anume o bicicleta medicală. Am achiziționat o bicicletă de antrenament cardio pe care să pedalez în balcon, în aer liber oricând doream.

În următorul an am luat locul 1, un succes imens însoțit de o stare extraordinară de bucurie și entuziasm. Starea pe care am avut-o în momentul în care am urcat pe acel cub înalt corespunzător locului întâi și momentul în care am primit cupa au fost unul dintre cele mai frumoase și pline de satisfacție momente din viața mea.

Anul trecut am aflat că există o modalitate prin care puteam alerga și am început din luna Ianuarie alergarea în parc cu scopul de a participa la cursa de 10 km de la Wizz Air Marathon care a avut loc în luna aprilie, însă o durere accentuată la genunchiul drept m-a determinat ca pentru o perioada de 7 săptămâni să mă opresc din antrenamente, însă chiar și după acea pauză durerea din timpul alergării a reapărut motiv pentru care am renunțat la a mai participa la competiție însă nu am renunțat la alergare. Din punctul meu de vedere succesul în această situație este faptul că am reușit să trec peste frustrarea de a nu putea participa la cursă și chiar dacă alerg mult mai puțin decât mi-aș dori, continui să fac acest lucru bucurându-mă de multiplele beneficii ale alergării în aer liber.

E adevărat că nu întotdeauna reușesc să obțin sau să realizez ceea ce mi-am propus, însă eu cred că autodisciplina este cheia mea personală spre succes. La bază am fost o persoană dezorganizată, împrăștiată și leneșă, Dar prin autodisciplină am reușit să devin organizată, ordonată și chiar harnică. Concret când eram mică aveam o imensă dezordine în locul în care îmi țineam cărțile de școală, în dulap sau în alte locuri personale, iar pe măsură ce am crescut și prin diverse circumstanțe ale vieții am învățat să am hainele împăturate pe categorii, cărțile le-am înlocuit cu tehnologia datorită vederii și le pot compara cu aplicațiile și fișierele din telefon care sunt ordonate pe categorii, iar dulapul din baie plin de lucruri personale este de ademenea ordonat – Ideea este că dacă aș fi și acum dezordonata, în condițiile în care nu mai îmi văd, lucrurile ar fi un dezastru total. Deoarece eram foarte leneșă dimineața și nu-mi plăcea să mă trezesc devreme am găsit soluția: mi-am luat cățel, iar în acest weekend împlinește 8 ani de viață, iar eu am 8 ani de când lenea a fost înlocuită de responsabilitate, succesul fiind dat de faptul că am devenit o persoană matinală.

Micile schimbări pozitive ale obiceiurilor proaste, prin autodisciplinare au constituit și constituie pentru mine marile succese personale.

Published inMotivaționale

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *